Kenapa kau gagal untuk belajar?

Sebab di sekolah kau dah biasa menghafal. Bukan memahami. Kau belajar cuma untuk bercakap atau menulis semula. For the sake of nak jawap exam and tunjuk pandai.

Tapi bukan untuk aplikasi dan implementasi.

Setiap vocab atau perkataan tu penting! Vocab tu satu idealogi. Dari satu idealogi akan membentuk satu metodologi. Dan satu metodologi akan membentuk satu kronologi.

Baru idealogi itu menjadi akan Real. Dia akan ternyata.
Because – Idea is the what? Metodologi is the how? Kronologi is the when?

Complete soalan ni, then an event will happen. An idea will be realized.

So setiap vocab tu penting untuk betul betul kau faham kan. Apa true meaning di sebalik the vocab. What the vocab can produce? How the vocab can be the idea of your tools to get what you want.

Bukan untuk saja saja diulang dan tunjuk pandai. Konon konon tahu banyak perkara. You will look stupid my friend.

Terasa? Memang saja bagi terasa.
Tak rasa tak ada jiwa. Tak ada jiwa, tak bergerak brother.

Coach #RizwanRamalan
A Technopreneur, Financial Planner and a Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *