MINDSET BESAR DALAM PERDAGANGAN

-Berniaga adalah salah satu kemahiran berpendapatan tinggi. Tetapi perdagangan berisiko tinggi. Satu-satunya cara untuk menghilangkan risiko tinggi adalah dengan mempunyai jurulatih, latihan dan latihan.

-Anda tidak boleh menjadi juara karate hanya dengan membaca buku. Sama seperti anda tidak dapat menguasai kemahiran perdagangan hanya dengan belajar ebook atau pergi ke kelas.

-Anda perlu mempraktikkan apa yang anda pelajari. Dan yang paling penting anda mesti berdikari dan berdikari dalam perdagangan.

-Buat panduan dan prinsip perdagangan anda sendiri. Ikut peraturan anda. Dan cari lagu anda sendiri …

-Mula bertanggungjawab atas wang anda sendiri …

-Sekiranya anda dapat berniaga dengan baik, sebenarnya modal akan datang. Siapa yang tidak mahukan peniaga yang konsisten?

-Hari ini tidak banyak orang yang sanggup menghabiskan wang, masa, tenaga dan komitmen untuk belajar. Mereka mahukan wang tetapi mereka tidak mahu belajar proses menghasilkan wang.

-Ya, prosesnya lambat, membosankan dan panjang … Tetapi jika anda menguasai kemahiran, anda boleh bertahan di mana sahaja.

-Ramai orang berpendapat bahawa mereka dapat mengembangkan akaun kecil mereka. Berkali-kali mereka mencuba dan nampaknya ia berfungsi. Tetapi tidak.

-Jadi apa yang diperlukan untuk melakukannya?
Ia memerlukan rancangan yang teratur, kemahiran khusus, disiplin dan memerlukan masa tertentu untuk melakukannya.

-Rata-rata peniaga boleh menguntungkan jika mereka mencari 10-20% sebulan dengan toleransi risiko rendah (penarikan 10-20%)

-Sekiranya anda boleh menjadi peniaga biasa, pelabur akan datang. Maka modal kecil tidak menjadi masalah lagi ….

-Masalahnya adalah perkembangan peribadi anda sendiri … Adakah anda mempelajarinya dengan betul? Adakah anda mempraktikkannya dengan betul? Adakah anda fokus pada proses atau wang?

-TENTUKAN REALITI ANDA.

Coach #RizwanRamalan
A Technopreneur, Financial Planner and a Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *